Átadták az Év Gyógyszerésze és a Kedvenc Patikám díjakat

0

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége kezdeményezésére a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság segítő közreműködése mellett, a Roche Magyarország Kft. támogatásával a díjakkal kívánnak országos nyilvánosságot és kiemelkedő szakmai rangot adni a gyógyszerészek munkájának, elismerve annak követésre méltó minőségét – írja a Pharmaonline. 

Mikola Bálint a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének alapító elnöke mutatta be az Év Gyógyszerésze 2022 díj nyerteseit, akik a Magánygyógyszerészek XXXII. Országos Kongresszusán már átvették a díjakat:

Az Év Gyógyszerésze számunkra azért fontos, mert bemutatja azokat – az akár kistérségekben dolgozó – gyógyszerészeket, akik nagyon sokat tesznek az egészségügyi ellátórendszerben nemcsak a gyógyszerellátás, hanem általános értelemben véve a betegellátás és az alapellátás területén a páciensek egészségéért. Évről évre nagyon sok tapasztalatot gyűjtünk be a területi és a kórházi, valamint az igazgatásban dolgozó gyógyszerészek munkájáról és ezeket próbáljuk meg közkinccsé tenni a most megjelent könyvkiadványban – foglalta össze az alapító elnök.

Virágné Vidzák Márta (Év Gyógyszerésze I. helyezett 2022) választott témája volt a Lakossági gyógyszerellátás – mire tanított a Covid. A díjazott elmondta, meglepte, hogy a páciensek elkezdték gyűjteni számára a szavazatokat, amiről a közösségi médiából értesült. Májusban tudta meg, hogy bekerült a 20 legtöbb szavazatot kapott gyógyszerész közé. Ekkor már sejtette, hogy milyen témában szeretné megírni a pályamunkáját, amelyet személyes ügy miatt választott.

A Covid első hullámában, még a lezárások előtt fertőzte meg a családját a koronavírus. Az akkor egy hónapos kislánya nagyon súlyos post-covid tüneteket produkált, az akkor megszerzett tapasztalatait pedig a szakmájában tudta kamatoztatni. Felismerte, hogy a gyógyszerészeknek új kihívással kell megbirkózniuk a Covid miatt. Fontosnak tartja a gyógyszerész szakmában a vakcináció és a maszkhasználat népszerűsítését, ahogyan a praxisközösségek együttműködését is. Járványhelyzetben nemcsak az emberi életek számítanak, hanem az is hogy a gyógyszertár működését fent tudják tartani.

Az Év Gyógyszerésze díj nyertesei
1. helyezett:Virágné Vizdák Márta; 2. helyezett:Prugberger Sára Anna; Vargáné Tóth Katalin; 3. helyezett: Gyuricza Anett; különdíjak: Rozmán Dávid; Sebők Ágnes.

Kedvenc Patikám díj

Torjai Gábor, a Nero Solution Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a Kedvenc Patikám szavazáson nagyon szoros volt a küzdelemaz első 3 helyért, és csupán kis különbség volt az első 4 helyet megszerző voksok száma között. A pályamunkák kapcsán kitért arra, hogy mennyire fontos, hogy továbbadható formátumba öntsék azokat, így az idén megvalósult egy régi ötlet, és kiadták a Válogatás az Év Gyógyszerésze pályamunkákból című könyvet.

Bízunk benne, hogy a jövőben is lesz lehetőség megjelentetni egy újabb kötetet az újabb pályamunkákból – fogalmazott, hozzátéve, hogy a gyűjtemény egy példányát az egészségügyi pályára készülő hallgatók diákigazolványuk felmutatásával ingyen kaphatják meg a Magángyógyszerészek Országos Szövetségénél. A könyvet a tervek szerint webshopon keresztüli is értékesítik majd.

A Kedvenc Patikám díj nyertesei
1. Zafír gyógyszertár Gárdony; 2. Szent Sebestyén gyógyszertár Nagykovácsi; 3. Arany Oroszlán gyógyszertár Bükkösd.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com