A Ryeqo készítmény alkalmazásának kiterjesztését kezdeményezte a Richter az Európai Gyógyszerügynökségnél

0

A budapesti tőzsdén jegyzett Richter Gedeon Nyrt. törzskönyvezés iránti II-es típusú változtatási kérelmet nyújtott be az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) a Ryeqo készítmény alkalmazása érdekében az endometriózis kezelésére – jelentette be a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a gyógyszercég.

Az EMA 2021 júliusában hagyta jóvá a Ryeqót méhmiómák középsúlyos és súlyos tüneteitől szenvedő fogamzóképes korú felnőtt nők kezelésére. A mostani kérelem a készítmény endometriózis gyógyszeres vagy sebészi kezelésében korábban részesült fogamzóképes korú felnőtt nőknél jelentkező, endometriózishoz társuló középsúlyos és súlyos fájdalom kezelésére vonatkozik.

Az endometriózis olyan betegség, amelyben a méh nyálkahártyájához hasonló szövet megjelenik a méhüregen kívül, leggyakrabban az alhasban, a medencében, a petefészkeken, a húgyhólyagon vagy a vastagbélen. Ez az endometriumhoz hasonló szövet a méhüregen kívül krónikus gyulladáshoz vezet, amely hegesedéseket és összenövéseket okozhat -ismertette a Richter.

A készítmény terápiás választási lehetőséget fog nyújtani számos, endometriózisban szenvedő nő számára – mondta Orbán Gábor, a Richter Gedeon vezérigazgatója, aki a közleményben kulcsfontosságúnak nevezte innovatív készítményeik terápiás alkalmazási területének bővítését, és úgy fogalmazott, ez újabb lépéssel viszi közelebb a céget ahhoz, hogy kiteljesedjen vezető szerepe a női egészség területén.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com