Védjegyet kaphat a tihanyi levendulaolaj

0

Hosszú előkészületek és egyeztetés után, több helyi szervezet bevonásával megalakult a Tihanyi Levendula Tanács. Célja egy új brand, a tihanyi levendulaolaj létrehozása, amely tisztán helyi termék, eredete ellenőrzött, minősége garantált – számol be a Turizmus.com. 

A Tihany Fejlesztéséért Alapítvány abban bízik, hogy már ebben az évben forgalomba kerülhet a saját logóval ellátott új termék – írja a Tihanyi Visszhang.

A védjeggyel ellátott tihanyi levendulaolaj kizárólag Tihanyban termett és a településen feldolgozott levendulából készülhet, a védjegyhasználatra érdemesült termelők egy évig használhatják termékükön az eredetiséget jelölő logót.

A készítmények ellenőrzött, szervezett formában kerülnének az árusítóhelyekre, így a félszigetnek végre lenne egy hiteles brandje” 

–  áll a Tihany Fejlesztéséért Alapítvány (TFA) állásfoglalásában.

A védjegy megszerzése érdekében indított eljárás a Tóth József elnök vezette, 15 éves múltú alapítványhoz kötődik, ez a közösség kérte fel Vertel Beatrix grafikust a termék logójának megtervezésére, amely az apátság két tornyát és magát a növényt szimbolizálja.

A védjegy odaítélésére irányul előkészítő munkában a Balaton-felvidéki Nemzeti Park is partnerként vesz részt, hiszen ismert: a területén büszkélkedő levendula mező kikerülhetetlen állomása a Balaton-felvidéki túráknak.

„Nem üzleti alapon akarunk működni, azt szeretnénk, hogy minél több helyi termelő csatlakozzon a kezdeményezéshez. Bízom benne, már ez évben bemutathatjuk Tihany új termékét” –  fogalmazott a Tihanyi Viszhangnak Tóth József.

Forrás: turizmus.com 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com