Nyolc év után újra megalakult a Gyógyszerügyi Egyeztető Fórum

0

Nyolc év után újra megalakította a Gyógyszerügyi Egyeztető Fórumot a gyógyszerellátás szereplőit képviselő három szakmai szervezet.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) és a Gyógyszer-Nagykereskedők Szövetsége célja, hogy javaslataikkal támogassák az egészségügyi kormányzat munkáját, meglátásaikkal segítsék a gyógyszerellátást és a magas színvonalú betegellátást – közölte a HGYSZ csütörtökön az MTI-vel.

A három szervezet álláspontja szerint a gyógyszertárak fenntarthatóságának nehézségei, a munkaerőhiány, a vidéki kispatikák bezárása, valamint egyes szakmai problémák megoldatlansága jelenleg is sújtják az ágazatot, és veszélyt jelentenek a szektor megfelelő működésére, a biztonságos és hozzáférhető gyógyszerellátásra – írták.

Az újraalakuló ülésre meghívást kapott a Magyar Gyógyszerészi Kamara és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság is, de nem tudott részt venni az egyeztetésen – áll a közleményben. A Gyógyszerügyi Egyeztető Fórum korábban 2011 és 2014 között működött.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com