A gyógyszerész kompetenciája a maszkhasználat előírása a patikában

0

A személyi jogos gyógyszerész kompetenciája, hogy kollégáinak előírja a maszkhasználatot, mint a biztonságos munkavégzés feltételét, a gyógyszertárba jövő betegeket pedig megkérje a maszkhasználatra – hívja fel a figyelmet a Magyar Gyógyszerészi Kamara. 

Több gyógyszertárból kaptunk olyan jelzést, mely szerint növekszik a covid-gyorstesztet kérők, illetve covidos tünetekkel gyógyszertárba menő betegek száma. Ezt igazolják az NNK adatai is: míg június utolsó előtti hetében 1961 újonnan igazolt covidos beteget regisztráltak, a július 13-i adatközlés szerint az előző héten regisztrált betegek száma már meghaladta a 8 ezret (8036). Kollégáink elsősorban maszkhasználattal kapcsolatos tájékoztatást kértek – olvasható az Magyar Gyógyszerészi Kamara oldalán.

A covid-járvány korábbi hullámaiban letisztult álláspont szerint a közforgalmú és fiókgyógyszertárak egészségügyi szolgáltatók (és közvetlenül nem kötelezőek rájuk az egészségügyi intézményekben előírt járványvédelmi intézkedések), ahol a jelenlegi szabályozás értelmében a személyi jogos gyógyszerész kompetenciája – ha úgy ítéli meg –, hogy kollégáinak előírja a maszkhasználatot, mint a biztonságos munkavégzés feltételét, a gyógyszertárba jövő betegeket pedig megkérje a maszkhasználatra.

Forrás: Magyar Gyógyszerészi Kamara 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com