Több mint ezer majomhimlős megbetegedést regisztrált a WHO

0

Május eleje óta már több mint ezer majomhimlős megbetegedést regisztrált az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Afrikán kívüli országokban – jelentette be szerdai genfi sajtótájékoztatóján Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója.

Mindeddig 29 országból jelentettek fertőzéseket, haláleset azonban egyelőre nem történt. A főigazgató szerint ugyanakkor valós a veszély, hogy a csupán Afrika nyugati és középső területein endemikus majomhimlő tartósan megveti a lábát ezekben az országokban, bár ennek most még elejét lehet venni – írja beszámolójában a Reuters hírügynökség nyomán a Házipatika.
Tedrosz arra is felhívta a figyelmet a sajtóeseményen, hogy az idei évben már több 1400 feltételezhető majomhimlős megbetegedés történt az afrikai kontinensen, 66 beteg pedig elhunyt.
“Sajnálatos tükörképe a világnak, amelyben élünk, hogy a nemzetközi közösség csak most figyelt fel a majomhimlőre, amikor az megjelent a magas jövedelmű országokban”  – hangsúlyozta a WHO vezetője.
Tedrosz arra is kitért, hogy a mostani fertőzéshullám egyes országokban a közösségi terjedés jeleit mutatja. Éppen ezért a WHO azt javasolja, hogy majomhimlő esetén a fertőzötteket otthonukban különítsék el.
Forrás: Házipatika

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com