Menopauzás hőhullámokat idéző mellényt viselt néhány brit parlamenti képviselő, hogy felhívja a figyelmet egy gyógyszer hiányára

0

A brit parlament néhány férfi képviselője a menopauza okozta hőhullámokhoz hasonló érzetet keltő mellényt viselt a parlamentben, hogy így hívja fel a figyelmet a hormonpótló kezelések termékeinek akut hiányára – jelentette a The Guardian című brit napilap portálja szerdán.

A képviselők “vulkanikusnak”, “nagyon kényelmetlennek” írták le azt az érzetet, amelyet a mellénybe épített elektromos párnák előidéztek testükben. Ez az az érzet, amellyel a nők a ciklusok végleges megszűnésekor gyakorta küzdenek.

A menopauza tüneteit a női nemi hormonok termelődésének csökkenése okozza. A legtöbb panaszt ilyenkor éppen a hőhullámok okozzák.

Az Egyesült Királyságban az elmúlt néhány hónapban akut hiánytermékké váltak a menopauza tüneteinek enyhítésére kifejlesztett, hormonpótló gyógyszerek. A parlament menopauza-munkacsoportja által szervezett esemény erre a gyógyszerhiányra hívta fel a figyelmet.

A széles körben tapasztalható gyógyszerhiány miatt megszaporodott az internetes rendelések száma is, de szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy az interneten rendelt gyógyszerek megbízhatósága bizonytalan, és áraik is magasak.

“Képzeld el, hogy éppen beszédet mondasz a képviselőházban, és egyszer csak hőhullám kap el” – mondta Iain Duncan Smith, a Konzervatív Párt korábbi vezetője, miközben a mellényt viselte. “Ha nekünk (férfiaknak) kéne ilyennel megbirkóznunk, nagyon sokat panaszkodnánk” – tette hozzá mosolyogva a The Guardian tudósítása szerint.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com