Leukémiás és daganatos gyerekek megsegítésére szervez véradó napot az Érintettek Egyesület

0

Idén ötödik alkalommal rendez véradó napot leukémiás és daganatos gyermekek megsegítése céljából az Érintettek Egyesület. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt együttműködésével szervezett véradásra Budapesten várják az önkéntes véradókat és családjukat, akik Nagy Lászlóval, a kétszeres BL-győztes, válogatott kézilabdázóval is találkozhatnak.

Az év legmelegebb időszakában, a vakáció és szabadságok alatt sem feledkezhetünk meg a véradás fontosságáról, hiszen a vér az emberi test egyik legfontosabb alkotóeleme, mely mással nem pótolható, ezért a folyamatos, kiegyensúlyozott vérkészlet biztosítása egész évben szükséges.

A vérellátás állandó biztosítása a daganatos beteg és leukémiás gyermekek terápiája során szintén elengedhetetlen. Az Érintettek Egyesület a véradónap kapcsán ennek fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Egy felnőtt ember vére három beteg gyermek gyógyulását is segítheti. A véradás ezenkívül kiemelt jelentőségű, a daganatos, illetve leukémiás gyermekek terápiája alatt számtalanszor van szükség életmentő vérátömlesztésre. Az egy-másfél évig tartó kezelések alatt megközelítőleg 30 véradó vére, és közel 70 véradó vérlemezkéje kerül beadásra.

A véradó napon az Egyesület étellel, itallal és különleges ajándékokkal várja a résztvevőket. Minden véradónak egy 650 ml-es ivópalackkal kedveskednek. Emellett a kísérő gyerekek számára többféle játékkal, óriáskirakóval, csillámtetoválással és karkötőfonással készülnek a szervezők.

Az eseményre ellátogató véradók Nagy László, kétszeres BL-győztes, válogatott kézilabdázóval, a Telekom Veszprém sportigazgatójával, és Magyar Kézilabda Szövetség alelnökével is találkozhatnak, aki amellett, hogy vért ad majd, egy különleges ajándékkal is készül az Egyesület vezetőjének, amely egy, a Magyar Kézilabda Szövetség által felajánlott, a magyar férfi kézilabda válogatott tagjainak aláírásával ellátott sportmez. A felajánlott mezt az Egyesület 2022 utolsó negyedévében egy jótékonysági aukció keretében fogja elárverezni.

A 2016-ban alapított szülői egyesület együttérzésből született. Célja elsősorban a daganatos, leukémiás és gyógyult gyermekek, illetve családjaik, a gyermekkori daganatos és leukémiás betegségből gyógyult felnőttek és családjaik, a gyermeküket ilyen betegség miatt elvesztő családok (továbbiakban: érintettek), továbbá a gyógyításukban részt vevő orvosok, nővérek, pszichológusok, gyógytornászok és más segítők érdekeinek a képviselete.

Programjaik hiánypótlóak, közvetlenül a betegágy mellett fogalmazódnak meg, és ezeket együtt, közösen valósítják meg: Érintettek Könyve, Bátorságpróba, Érintettek Lánca, Érintettek Véradás, Érintettek Díj.

Forrás: OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com