Május 8-án lesz a Vöröskereszt és Vörösfélhold Világnapja!

0

A Vöröskereszt Mozgalmat megalapító Henry Dunant születésnapján, a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom büszkén köszönti önkéntesek millióinak és számtalan más személynek az elkötelezettségét, együttérzését, bátorságát, amellyel segítséget, gondoskodást és életmentő szolgáltatásokat nyújtanak a közösségükben élő embereknek.

Ebben a bonyolult időszakban mindennél fontosabb, hogy visszatérjünk alapelvünk, az „emberiesség” gyökeréhez és jelentéséhez, ezért az idei Világnap kulcsüzenete az, hogy „higgy a kedvesség erejében!”.

Fodor Antalné dr, a Magyar Vöröskereszt elnöke úgy fogalmazott: a válságok és katasztrófák gyakorlatilag senkit sem kíméltek az elmúlt évben, és a legkiszolgáltatottabbakat sújtották leginkább. Mégsem kell messzire mennünk ahhoz, hogy a kedves cselekedetekre bukkanjunk, amelyek inspirálhatnak bennünket. Főleg akkor, amikor határainkon anyák, gyermekükkel csonka családként érkeznek a szomszédból. Pár napja ünnepeltük anyák napját, amely a körülményekre való tekintettel még inkább felhívta a figyelmet a szeretet és a kedvesség erejére.

A Magyar Vöröskereszt a háború kitörése óta több mint 200.000 menekültnek nyújtott segítő kezet, az országos feladatvégzésbe rengeteg munkatársa, önkéntese és tagja is bekapcsolódott, akik mind hisznek az önzetlen segítségnyújtás erejében. A kedvesség és az emberiesség a legerősebb eszközeink közé tartoznak, amelyekkel reményt adhatunk a változásra.

Forrás: OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com