Autizmus egy életen át…! – Virtuális fotókiállítás Komka Péter fotóriporter alkotásaival

0

Virtuális fotókiállítás az Autisták Országos Szövetségének szervezésében Komka Péter fotóriporter képein keresztül. 

Öt ember élete, akiknek az autizmus örökre meghatározza a lehetőségeit. Öt ember élete, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy az idő, a fiatalság mulandó, a család szeretete és gondoskodása kifogyhatatlan, de nem tart örökké, az autizmus azonban egész életükben velük marad, autista társainkról gondoskodni kell! – erre hívja fel a társadalom figyelmét az Autisták Országos Szövetségének virtuális kiállítása.

Az Autisták Országos Szövetségének online fotókiállítása április 29-től érhető el a nagyközönség számára az AOSZ virtuális kiállításának weboldalán. A képeket Komka Péter fotóriporter készítette 2010 és 2022 között ugyanazokról a személyekről, családokról. A virtuális tárlatot a képek főszereplőinek családtagjai, illetve hozzájuk közel álló személyek leírásai teszik teljessé. Az itt megfogalmazott üzenetekből megismerhetjük örömüket, bánatunkat, küzdelmeiket, aggodalmaikat a jövővel kapcsolatban.

A fotókon szereplő autista gyermekek első fotói 2010-ben készültek, a kiállítás az elmúlt 12 évben készült fotódokumentáció segítségével mutatja be, hogy a család, főként az édesanyák gondoskodó szerepe változatlan, miközben gyermekeikből időközben felnőttek lettek. Édesanyák, akiknek dönteni kell, mert az iskola után gyermekük már csak a közvetlen családra számíthat a mindennapokban. Édesanyák, akik nyugdíjas éveikben szeretnék megnyugtatóan látni gyermekük jövőjét. Édesanyák, akikben még él a remény egy olyan jövővel kapcsolatban, ahol a gyermekükről való gondoskodás biztosított. A kiállítás az időskori autizmust is megmutatja, felvillantva az elmúlást.

Az 5 életutat bemutató fotókiállítással az Autisták Országos Szövetsége szeretné felhívni a figyelmet minden olyan családra, akik a társadalom számára láthatatlanok, magukra maradnak. Családokra, akikért mindannyian felelősek vagyunk! Autista társaink számára egyenlő esélyeket kell teremteni minden életkorban, hiszen a család ezzel a feladattal ma még nagyon magára marad.

A mára több mint 100 tagszervezetet tömörítő AOSZ és elődje immáron 33 esztendeje képviseli az autizmusban érintett családok érdekeit. A Szövetség az ország 15 pontján elérhető AOSZ Info-Pont irodában számos szolgáltatással támogatja a családokat. Éves szinten több, mint száz esetben járul hozzá az autista emberek jogainak érvényesítéséhez.

A kiállítás megtekinthető: https://kiallitas.aosz.hu/

Forrás: OS, Autisták Országos Szövetsége

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com