„18 év – 18 km” – EU-s futás május 8-án

0

Magyarország európai uniós csatlakozásának 18. évfordulója alkalmából ingyenes, 18 kilométeres futást szerveznek Budapesten: az eseményre jövő vasárnap kerül sor, az online regisztrációra e hét vasárnap éjfélig van lehetőség.

A szervezők hétfői közlése szerint a résztvevők maximális létszáma egyéni kategóriában 2500 fő, váltóban 1500 fő (500 csapat).

Nevezés a „18 év – 18 km” – EU-s futásra

A 18 kilométeres távot egyénileg (3 kör) vagy 3 fős váltófutásban (3×1 kör) lehet teljesíteni. A résztvevők futhatnak ketten is váltót, ebben az esetben az egyik váltótagnak két kört kell teljesítenie. Átversenyzés lehetséges: a váltók első és második tagjai a váltás után továbbfuthatnak, és teljesíthetik a második és harmadik kört is. Az ő eredményüket az egyéni indulók között is értékelik, amennyiben rendelkeznek egyéni nevezéssel is.

Minden célba érkező Magyarország tizennyolc éves EU-tagságát szimbolizáló érmet kap, továbbá 15 tombolatárgyat is kisorsolnak a befutók között (5 okosórát, 10 sporthátizsákot).

A “18 év – 18 km” EU-s futás az Ötpróba programsorozat hivatalos pontszerző állomása is. A résztvevők a 18 kilométeres táv teljesítésével 3, a 6 kilométeres táv teljesítésével 1 Ötpróba-pontot szereznek. A futás után a résztvevőket várják az Európa-napon, amelyre a szervezők tombolahúzással, koncertekkel, EU-s információkkal, változatos családi és gyerekprogramokkal készülnek és kifejezik szolidaritásukat Ukrajnával.

A futóversenyt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete megbízásából a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. szervezi. A futás május 8-án 10 órakor indul a Szabadság téren kialakított versenyközpontból.

Forrás: MTI / efutas.hu

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com