VI. Civil Véradó Hét: a véradás fontosságára hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök felesége

0

A véradás fontosságára hívta fel a figyelmet Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége szerdán a Civil véradás nevű országos programsorozat egyik budapesti állomásán.

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága, a Civil Közösségi Szolgáltató Központok (CKSzK), valamint az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) immár hatodik alkalommal rendezi meg a Civil Véradó Hetet február 21-25. között, mely idén országszerte 45 helyszínen és 57 véradási időponttal nyújt lehetőséget a véradásra.

A Civil Információs portál bejegyzését az országos véradási eseményről a mellékelt linken érhető el:
https://civil.info.hu/kezdolap/hirek/index.html?o=358. Az OVSZ kéri, hogy a véradás előtt minden esetben ellenőrizzék a véradási időpontokat és helyszíneket a https://www.ovsz.hu/hu/ver/veradasok oldalon. FONTOS: A választott véradási helyszínen történő megjelenéskor a „CIVIL” kód kifejezés használatával lehet jelezni, hogy a civil véradásra érkezést.

Herczegh Anita – aki a programsorozat fővédnöke – örvendetesnek nevezte, hogy évről évre egyre többen vesznek részt a Civil véradáson és bízik abban, hogy egyre több embernek válik a rendszeres véradás a mindennapjai részévé.

Ez most különösen fontos, mert a koronavírus-járvány miatt sok véradást elhalasztottak, így nagy szükség van a vérkészítményekre – emelte ki. Hangsúlyozta azt is: a véradás alkalmanként fél óra, másoknak viszont a gyógyulást, az életet jelentheti. Herczegh Anita ezért azt kérte, hogy aki egészségesnek érzi magát, vegyen részt a véradásokon.

A hatodik alkalommal megszervezett Civil véradást február 21. és 25. között rendezi meg a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkársága, a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ és az Országos Vérellátó Szolgálat országszerte 45 helyszínen és 57 időponttal.

Forrás: MTI / OVSZ

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com