Védettségi igazolás nélkül utazhatunk Szlovéniába

0

Szlovéniában újabb enyhítésekről döntött a kormány: néhány kivétellel megszüntetik a Covid-igazolványok használatát, és eltörlik a tesztelési kötelezettséget – jelentette be Janez Poklukar egészségügyi miniszter szombaton a kormányülést követően.

Kiemelte: hétfőtől csak az egészségügyi és szociális ellátórendszerben, valamint a büntetés-végrehajtó intézetekben lesz kötelező a védettségi igazolás. Nem kell többé tesztelni az iskolákban és a munkahelyeken. Ez idáig heti háromszor kellett öntesztet végezniük a tanulóknak és az alkalmazottaknak a legtöbb munkahelyen. Marad azonban a maszk viselésének kötelezettsége zárt nyilvános helyeken – tette hozzá.

A kormány szombattól változtatott a beutazás szabályain is. Szlovéniába karanténkötelezettség nélkül is be lehet utazni, miután a kormány eltörölte azt az intézkedést, mely szerint a koronavírusos fertőzöttel érintkezőknek karanténba kell vonulniuk.

Nem kell többé védettségi igazolás a határátlépéshez, és negatív koronavírusteszt sem. 

Szombatra 3731 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az országban, és tíz beteg halt meg a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeiben. Kórházban 835 beteget ápolnak, közülük 109-en vannak intenzív osztályon. A valamivel több mint kétmillió lakosú országban eddig 1 263 495-en kaptak védőoltást, közülük 1 217 473-an mindkét adagot felvették.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com