Letették a Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpont alapkövét Pécsen

0

Ünnepélyes keretek között helyezték le a Pécsi Tudományegyetem (PTE) 2,5 milliárdos állami támogatásból megvalósuló Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpont alapkövét február 18-án – számol be az egyetem. 

A tervek szerint 2023-ban záruló munkálatok során 660 négyzetméternyi új építésű terület valósul meg.

A Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpont létesítése révén a kórtermi ágyszám a jelenlegi 7-ről 14-re növekszik, kétágyas kórtermek kialakításával. Az ágyak kiszolgálásához 5 új mosdó tartozik majd. Kialakítanak egy közel 130 négyzetméteres modern, kulturált várótermet, valamint két új konzultációs szobát is a páciensek számára. A kutatások támogatására létrejön egy molekuláris diagnosztikára alkalmas kémiai kutató laboratórium is. A beruházás építtetője a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (BMSK Zrt.), a kivitelező a ZÁÉV Építőipari Zrt. A munkálatok az előzetes ütemtervek szerint 2023 elején zárulnak.

A pécsi Reprodukciós Központban a klinika többi osztályával minden szinten együttműködve, a gyermeket tervező párok számára teljes meddőségi kivizsgálási spektrum és kezelési mód érhető el. Korszerű diagnosztikus és operatív műtéti megoldások állnak rendelkezésre, természetes szemléletű szülészeti ellátás, természetes fogamzássegítő program, valamint – az országban egyedülálló módon – méhen belüli magzati sebészet.

A sikeres kezelést követően a klinikán terhesgondozás, szükség esetén genetikai tanácsadás, korszerű körülmények közötti szülés érhető el egy helyen, teljes NEAK-finanszírozás mellett. A minőségi betegellátás érdekében a betegek kivizsgálását és kezelését ún. meddőségi team segítségével végzik, melyben urológus, genetikus, endokrinológus, immunológus, pszichológus egyaránt részt vesz. Az ellátást korszerű eszközök, ultrahangok, altatógépek, laboratóriumi berendezések segítik, mely eszközpark tovább modernizálódik a projekt révén.

Forrás: Pécsi Tudományegyetem 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com