A világ élvonalába került a PTE Nagyintenzitású Terahertzes Laboratóriuma

0

A rákbetegségek diagnosztizálásában is előrelépések történhetnek a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Nagyintenzitású Terahertzes Laboratóriuma új fejlesztéseinek köszönhetően. 

Az elmúlt években a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program több mint félmilliárd forint támogatásának köszönhetően fontos fejlesztések valósultak meg az laboratóriumban. A fejlesztéseknek köszönhetően az egyetem keretein belül működő Szentágothai János Kutatóközpontban tevékenykedő kutatócsoport várhatóan szabadalmi oltalommal védett új kutatási eredményeket ér el.

A közleményben Hebling Jánost, a projekt szakmai vezetőjét idézve jelezték: a most zajló intenzív kutatások olyan fontos területeken ígérnek előrehaladást, mint bizonyos rákbetegségek diagnosztizálása, genetikai anyagok tulajdonságainak vizsgálata, vagy a magas hőmérsékletű szupravezetés részleteinek megértése.

A kutatócsoport által elért eredmények döntően járultak hozzá a nagyenergiájú terahertzes tudományterület folyamatos fejlődéséhez. A pécsi laborban állítják elő jelenleg a világ legnagyobb energiájú terahertzes impulzusait – írták.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com