Aqua Challenge – Harmincnapos vízivás kihívást hirdetett az Emmi és az OGYÉI

0

Az optimális hidratáltság és az egészséges életmód támogatására október 1-jétől 30 napos vízivás kihívást hirdetett Aqua Challenge néven az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárságának közreműködésével.

Az idén második alkalommal meghirdetett kihívás célja, hogy egy hónapon át minden résztvevő csak vizet fogyasszon folyadékpótlás céljából. A megelőzésre és egészséges életmódra törekvő felhívások és kezdeményezések az „Új egészségkultúra” program célkitűzéseit segítik, amelyet Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hirdetett meg 2019 tavaszán – emlékeztettek.

A közlemény szerint az OGYÉI tudatosítani szeretné, hogy a megfelelő táplálkozásnak a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel is elengedhetetlen része, és erre a célra a víz a legalkalmasabb.

A kihíváshoz csatlakozók vállalják, hogy 30 napon át csak vízzel fogják oltani a szomjukat, így az Aqua Challeng által egy hónap alatt megtapasztalhatják a vízfogyasztás növelésének és a cukorbevitel csökkentésének pozitív egészségügyi hatásait.

Az idei Aqua Challenge-ről további információk a https://merokanal.hu/ oldalon találhatóak.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com