Augusztus 20. – Grandiózus lesz az idei tűzijáték

0

Minden eddiginél nagyobb, grandiózus tűzijátékot rendeznek idén az augusztus 20-i államalapítás ünnepe alkalmából Budapesten, szeretnék ha mindenki a fővárosba jönne – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója sajtóbeszélgetésen csütörtökön Budapesten.

Közölte: A 25 perces tűzijáték alatt, több mint 40 ezer rakétát lőnek fel, az eddigieknél nyolcszor-kilencszer többet. A Szent István napi ünnep alatt programok százai várják majd a magyarokat Budapestre négy napon keresztül.

Számos rakparti épületet megvilágítanak fényfestéssel, és 100 drónnal a keresztet is megjelenítik majd. A rendezvényeken több tízezren dolgoznak, ami a válság által sújtott turisztikai, rendezvényszervezői és más ágazatoknak jelentős segítséget, munkalehetőséget jelent – mondta Guller Zoltán.

Kitért arra, hogy augusztus 18-tól 22-ig folyamatos rendezvényeket szerveznek Budapesten. Mint fogalmazott, augusztus 20. minden magyar ünnepe, Magyarország születésnapja, ehhez méltó ünnepsorozatot terveznek rendezni. Azt szeretnék, ha ezen a hétvégén mindenki a fővárosba jönne, a szálláshelyek megtelnének, ezzel is segítve a turizmus újraindulását – mondta, hozzátéve: a kereskedelmi szálláshelyek előfoglaltsága már most 65 százalékkal magasabb erre az időszakra, mint az előző évben.

A nap programjait ismertetve az MTÜ vezérigazgatója elmondta: reggel, a tisztavatást követően, a köztársasági elnök beszédét hallgathatják meg a hagyományoknak megfelelően. Reggel 9 órakor a Duna felett közel háromnegyed órás légiparádét rendeznek. A Hősök teréről a magyar történelem kiemelkedő alakjait felvonultató menet indul az Andrássy úton, a legkisebbeket pedig egész nap szabadtéri gyerekprogramokra várják. Számos ismert magyar előadó fellép majd a koncerteken, a Várkert Bazárban Magyar Ízek Utcája lesz, a Tabánban retró buli, és a hagyományok szerint megtartják a Mesterségek Ünnepét is.

A nap programjait ismertetve az MTÜ vezérigazgatója elmondta: reggel, a tisztavatást követően, a köztársasági elnök beszédét hallgathatják meg a hagyományoknak megfelelően. Reggel 9 órakor a Duna felett közel háromnegyed órás légiparádét rendeznek. A Hősök teréről a magyar történelem kiemelkedő alakjait felvonultató menet indul az Andrássy úton, a legkisebbeket pedig egész nap szabadtéri gyerekprogramokra várják. Valamennyi ismert magyar előadó fellép majd a koncerteken, a Várkert Bazárban Magyar Ízek Utcája lesz, a Tabánban retró buli, és a hagyományok szerint megtartják a Mesterségek Ünnepét is. Guller Zoltán kiemelte, hogy a koronázási jelvények megtekintése ingyenes lesz az ünnep alkalmából.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com