Neuropátiás fájdalom kivizsgálása és kezelése a Praxis Dr. Zénó Klinikán

0

Zsibbadás, fájdalom, érzéketlenség vagy éppen égő érzés? A legtöbbször lassan, évek során kialakult fájdalmak mögött a perifériás szenzoros idegkárosodás tünetei állnak. Ne halogassa a vizsgálatot, kérje neurológusa segítségét!

Az idegrendszeri panaszok megfelelő szakorvosi kivizsgálást és kezelést igényelnek. Dr. Szőts Mónika PhD., ideggyógyász, neuroszonológus, klinikai neurofizológus magánrendelés keretein belül elektrofiziológiai (ENG, EMG) vizsgálatokat végez, neurológiai kórképekben konzultál.

Időpontfoglalás magánrendelésre telefonon: +36-20/244-2936 vagy Online

Az ENG és EMG vizsgálatokról

Az ENG, vagyis elektroneurográfiás vizsgálattal a környéki idegek állapotáról és működéséről kapunk adatokat. Alagút szindrómák, a környéki idegrendszer általános megbetegedései, az ideggyökök károsodása, az idegfonatok érintettsége, a gerincvelői mozgató idegsejtek betegségei mind elkülöníthetők ENG-vel.

Az EMG, azaz elektromiográfia az izmok működéséről ad információt. Az izomgyulladással járó kórképek, az idegregeneráció, egyes betegségek akut vagy krónikus állapotának diagnosztizálására is alkalmas.

Dr. Szőts Mónika 1997-től tíz éven keresztül a Pécsi Tudományegyetem Neurológiai Klinikáján dolgozott. Ezt követően két évig Németország Greiz városában a Kórház Neurológiai Ambulanciáját vezette. 2010-től dolgozik a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Neurológiai Osztályán főorvosként. A Neurológiai Részlegen végzett munkáján túl részt vesz az epilepsziás betegek gondozásában és az Elektrofiziológiai Labor vizsgálatainak kivitelezésében, értékelésében (EEG, ENG, EMG, EP).

Praxis Dr. Zénó Kaposvár · 7400 Kaposvár, Szegfű utca 1. · +36-20/244-2936

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com