Az ország első robotasszisztense

0

Példaértékű összefogásnak köszönhetően az ország első és eddig egyetlen sebészeti robotasszisztensét vásárolhatta meg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház. Nyolc település önkormányzata fogott össze a 22 millió forintos finanszírozása érdekében – olvasható az egeszseg.hu oldalán.

A Soloassist II egy különleges orvostechnikai eszköz, amely a kameraasszisztens szakorvost váltja ki a műtétek során. Kiskunhalasi Semmelweis Kórház orvosai a tavalyi évben próbálhatták ki az eszközt, és most már elsőként használják az országban.

A különleges berendezést sebészeti, urológiai, nőgyógyászati operációknál lehet alkalmazni és nagymértékben segíti az orvos munkáját. A robottechnika használata precízebb, kevesebb egészségügyi kockázattal járó beavatkozást tesz lehetővé. A stabilitása jelentette megbízhatóság komoly előrehaladás a sebészetben, kiküszöbölhető vele az asszisztáló orvos remegő keze.

Az eszköz árát kórházi és alapítványi forrásokból, illetve a kiskunhalasi, a kiskunmajsai, a kisszállási, a kiskőrösi, a soltvadkerti, a balotaszállási, a zsanai és a tompai önkormányzat összefogásából sikerült finanszírozni. 

A berendezésről Dr. Szepesvári Szabolcs, a kórház főigazgatója elmondta, nagyon boldog, hogy ezek a települések úttörő módon a kezdeményezés mellé álltak. Köszönetét fejezte ki a támogatók felé, és reményeit a további közös, sikeres, hosszútávú együttműködésre.

Forrás: egeszseg.hu

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com