Gyógykúra OEP támogatással, akár rekreációs céllal is

0

Magyarországon a betegség jellegétől függetlenül, – támogatással –naptári évenként összesen két kúra rendelhető. A következő évre áthúzódó kúra a megkezdése szerinti évhez tartozik.

A fürdőgyógyászati ellátások kombináltan is igénybe vehetők, de egy kúrában legfeljebb négy különböző fajtájú kezelést lehet rendelni. Az egyes fürdőgyógyászati kezelés fajtákat – főszabály szerint – 15 alkalomra lehet rendelni, de a rendelő orvos szakmailag indokolt esetben ettől eltérően 6-20 kezelést is rendelhet. A baleseti vagy műtéti utókezelés során a komplex fürdőgyógyászati ellátás – főszabály szerint – is igénybe vehető 20 alkalommal. A kúra összetétele orvos-szakmai indokok alapján a kezelés során megváltoztatható.

A kúra igénybevétele során az azt elrendelő orvos, illetve a szolgáltató szakorvosa orvos-szakmailag indokolt esetben a kúra összetételét megváltoztathatja úgy, hogy csökkenti vagy növeli az azt alkotó egyes gyógyászati ellátások keretében nyújtandó kezelések számát. A változást a kezelőlapon át kell vezetni.

A komplex fürdőgyógyászati ellátás összesen négy – a gyógyfürdő szakorvosa által meghatározott fürdőgyógyászati és fizikoterápiás – kezelés fajtából állhat. 

A komplex fürdőgyógyászati ellátás és a csoportos gyógyúszás kizárólag önállóan rendelhető. 

A 18 éves kor alattiak csoportos gyógyúszása hetente két (iskolai szünetben pedig naponta két) alkalommal vehető igénybe, oly módon, hogy a kúra összesen legfeljebb 52 kezelésből állhat, és 26 hétig tarthat. 

A szén-dioxid gyógygázfürdő ellátás esetében naponta legfeljebb 1 kezelés végezhető, azzal, hogy egy kúra 15 kezelésből áll, és 4 hétig tarthat.

Forrás: Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com