Influenza – Érdemes beoltatni magunkat!

0

Megérkezett az influenza elleni ingyenes védőoltás a háziorvosokhoz, összesen 1,3 millió adag érhető el térítésmentesen.

A 60 évnél idősebbeknek, a két évesnél fiatalabb gyermekeknek, a krónikus betegségben szenvedőknek és a várandós nőknek különösen ajánlott az influenza elleni védőoltás, de mindenkinek érdemes beoltatnia magát, aki nem akar 3-5 napot lázasan feküdni, családtagjait, barátait, munkatársait megfertőzni.

Minden évben január körül éri el Magyarországot az influenza. A védettség kialakulásához körülbelül két hétre van szükség, ezért október végén kezdődik a kampányszerű oltás.

Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba. Emellett ingyenes oltásra jogosultak a munkájukból fakadó magasabb kockázat miatt például az egészségügyi és szociális intézményekben dolgozók.

Az influenza az egészséges immunrendszerű fiatalokra nem jelent veszélyt, de a rizikócsoportok tagjainál igenis veszélyes, akár halálos is lehet, ez látszik abból is, hogy Magyarországon minden évben februárban, a járvány tetőzésének időszakában hal meg a legtöbb ember.

 

 

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com