Glükozamin helyett aktív fájdalomcsillapítás

0

Krónikus derékfájásra szedett fájdalomcsillapítók vagy étrend-kiegészítők csak a tüneteket kezelik, de az okokra nem hatnak – írja a Fájdalomközpont közleménye alapján a PharmaOnline. 

Egészségstatisztikai adatok szerint a fejlett országokban a felnőtt lakosság közel 90 százaléka szenvedett már élete krónikus derékfájástól a mozgásszegény életmód miatt. A fájdalomcsillapítók csak a tüneteket nyomják el, a kutatások pedig nem igazolták, hogy a glükozamin tartalmú étrend-kiegészítők hatékonyságát. A Journal of the American Medical Association folyóiratban közzétett, az Oslói Egyetem ortopédiai tanszékén végzett kísérlet szerint a vizsgált 250 krónikus derékfájással küzdő személynél nem járt nagyobb előnnyel a glükózamin szedése, mint a placeboé – írja az újság.

A megoldást az aktív fájdalomcsillapítás terápia, a gerinc, az izmok, az ízületek statikai és dinamikai egyensúlyállapotának helyreállítása adja. Injekciós kezeléssel a fájdalom és az azzal együtt járó gyulladás, ödéma, izomfeszülés egyidejűleg csökkenthető, így megszüntethető a mozgásbeszűkülés. A szteroidokon túl hatékony és kíméletes gyulladáscsökkentő hatású injekciók is léteznek, a kezelés kúraszerűen történik, általában 3-8 alkalmat vesz igénybe, és hatása évekig érződik a megfelelő életmódváltással és mozgással kiegészítve.

Forrás: PharmaOnline

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com