Kutyavásárt hirdet a rendőrség

1

Kutyavásárt hirdet a rendőrség, az Országos Rendőr-főkapitányságnak (ORFK) a police.hu-n közzétett felhívása szerint minimum 10-14 hónapos, elsősorban német és belga juhászkutyákat vennének szolgálati kutyának.

A vásárra magánszemélyek, társadalmi szervezetek, gazdasági társaságok jelentkezését várják, a felajánlott kutyáknak rendelkezniük kell mikrochippel, veszettségi elleni védőoltással, egészségi alkalmasságukat az ORFK Dunakeszi Oktatási Központ állatorvosa bírálja el.

Emellett egy bizottság vizsgálja azt, hogy az állatok rendelkeznek-e a tervezett szolgálati feladathoz szükséges képességekkel, készségekkel, temperamentummal és pszichikai tulajdonságokkal. Vizsgálják például azt, hogyan reagál a kutya egy 7,62-es gépkarabélyból leadott lövésre.

A rendőrség különböző képzettségű kutyákat venne, a hirdetmény tartalmazza az egyes kategóriákhoz tartozó vizsgálatokat és gyakorlatokat bemutató videókat is.

A vásárra – amelyet szerdánként tartanak az ORFK Dunakeszi Oktatási Központjában – elsősorban német juhászkutyákat és belga juhászkutya (malinois) rövidszőrű változatát, másodsorban e két fajta fajtakeverékét, harmadsorban egyéb fajtákat várnak. A törzskönyv megléte nem elvárás.

Forrás: MTI

1 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com