Több mint 30 fürdő vesz részt a Magyar fürdőkultúra napja szombati rendezvényein

4

A Magyar Fürdőszövetség 33 tagja vesz részt a magyar fürdőkultúra napján, amelyet már öt éve minden évben október második szombatján – idén október 11-én – tartanak – ismertette a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a fürdőszövetség közös sajtótájékoztatón.

A Magyar Fürdőkultúra Napját minden év októberének második szombatján rendezik meg (2014. október 11. szombat). Erre a napra a Magyar Fürdőszövetség külön kampányt szervez, melynek célja a több ezer éves fürdőkultúra hazai gyökereinek és értékeinek megismertetése. Kiemelt célja a kezdeményezésnek a hagyományok fenntartása, fiatal generációk ismereteinek bővítése, ugyanakkor a senior generációk részére is a figyelem felkeltése a hazai gyógyfürdők és az igénybe vehető gyógykúrák iránt.

Idén a magyar fürdőkultúra napja országos rendezvényei a gyógyvíz és a termálvíz fogalmak megismertetésére épülnek.

A fürdőkben figyelemfelkeltő kampányok zajlanak, azonban egyre több egészségturisztikai szakember egy-egy iskolába is „beköltözik”. Ott közérthető módon próbálják megismertetni a hazai fürdőzési szokásokat a kisgyermekekkel is.

Több fürdő (pl. Budapest műemlékfürdői) látogatást szervez a háttér kiszolgáló műszaki területekre, amelyeket egyébként nem láthatnak a fürdőzők, ilyen például a gépház, vagy a létesítmények alatti pincerendszerek.

Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke elmondta, hogy  közel 400 fürdő működik Magyarországon a kisebb panziók fürdőivel együtt, a nagyobb fürdők száma nagyjából 200. SZÉP-kártyával a szolgáltatások 11 százalékát fizették a fürdőkben – mondta.

A részletes programok a  www.furdoszovetseg.hu oldalon találhatóak.

Forrás: Fürdőszövetség, MTI

4 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com