Már Romániában is jobb az időseknek

1

Tisztázzuk, alapvetően sehol nem jó megöregedni! Ezt mondta a Sonline megkeresésére a korát büszkén vállaló 68 éves Bíró Gézáné, amikor a lap kikérte véleményét arról a friss felmérésről, mely megállapítja: Norvégiában a legjobb megöregedni manapság, Afganisztánban a legrosszabb, hazánk pedig a 96 vizsgált országból a 46.

HelpAge International nevű, az idősek érdekvédelmével foglalkozó, londoni székhelyű nemzetközi szervezet készítette a fent említett felmérést. Melyből tehát többek közt az is kiderül, hogy Magyarország a 46. helyen szerepel a rangsorban, a tavalyihoz képest hat helyet rontott a pozícióján. A nemzetközi szervezet az idén másodszor adta ki az idősek világnapjához kapcsolódva a Föld lakosságának elöregedésével foglalkozó The Global AgeWatch Index című jelentését.

E szerint a legjobb az időskorúak helyzete Norvégia után Svédországban, Svájcban, Kanadában és Németországban. A legrosszabbul teljesítő öt ország Tanzánia, Malawi, a palesztin területek, Mozambik, valamint Afganisztán. A volt kommunista országok közül pedig Észtországban ítélték a legjobbnak az idősek helyzetét, a 20. helyen végzett, Csehország a 25., Szlovénia a 29., Lengyelország a 32., Lettország a 35., s még Románia is megelőzi a sorban hazánkat, a 41- olvasható a cikkben.

A teljes tartalom innen érhető el.

Forrás: sonline.hu

1 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com