Kormánydöntés előtt az egészségügy finanszírozásának átalakítási terve

0

Elkészült az egészségügy finanszírozásának átalakítási terve, és várhatóan a kormány hamarosan jóvá is hagyja – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára egy kaposvári szakmai konferencián.

Zombor Gábor a tervezett új finanszírozásról azt mondta: „új dimenziót tud adni a kórházak működésének, a kórházi vezetőknek és az egészségügyi ellátás rendezésének”. Az államtitkár azt ígérte, igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy újabb források kerüljenek be a rendszerbe.

Zombor Gábor a Kaposi Mór Oktató Kórház rendezte egészségügyi napok résztvevőit köszöntve hangsúlyozta: az egészségügyi fejlesztések tekintetében Somogy megye példaértékű. Az előző uniós ciklusban több mint 23 milliárd forint értékű fejlesztés indult el vagy valósult meg – ebből Kaposváron 16-17 milliárdos -, ez egy ágazat fejlesztésben rendkívüli teljesítmény – mondta az államtitkár.

Közölte: szeptember elsejével aláírta a Kaposvári Egyetem PET (pozitron emissziós tomográfia) centrumának működéséhez szükséges finanszírozásról szóló szerződést.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com