Koraszülött EKG Pécsbook fotókból

1

A pécsi fotózásból indult komoly, jótékony mozgalom odáig nőtte ki magát, hogy a Pécsbook közösség három lelkes lokálpatrióta vezetője egy EKG készüléket adományozott a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Osztályának – számol be a pecsma.hu

A Pécsbook amatőr fotósokból álló közösség tagjait a jobbnál jobb képek kötik össze. Imádják Pécset, és imádnak fotózni. Sasvári János, Kiss Csaba és Svastits Krisztián célja, hogy a város szépségeit, pozitív oldalát mutassák be. A facebookos oldalon szerveződő közösség és lokálpatrióta mozgalom célja, hogy buzdítsa az embereket pécsi témájú képek készítésére beküldésére, így pedig az adakozásra is.

„Az emberek hajlamosak Pécset könnyen leírni és negatívan látni. Mi szeretnénk megmutatni, hogy a városnak van egy csodálatos arca, érdemes idejönni és itt élni, de ami fontosabb, nem elmenni. Ezt pedig fényképekkel próbáljuk meg alátámasztani” – idézi az újság Sasvári Jánost, a Pécsbook egyik tagját.

Tavaly év végén jelent meg a Pécsbook 2014 Éjjel Nappal, mely a facebookos oldalukra beküldött legizgalmasabb felvételeket tartalmazta. Sasvári János elmondása szerint ebből a könyvből 2500 darab készült, melynek hasznát teljes egészében továbbították a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványhoz, amiből az alapítvány egy EKG készüléket tudott vásárolni. A hobbinak induló kreatív tevékenység így alakult komoly, adakozó segítséggé a pécsi koraszülötteknek.

Az ötlet dr. Masszi György, pécsi gyermekkardiológus fejéből pattant ki. A Pécsbook alapkoncepciója az volt, hogy egyrészt a fotósokat is népszerűsítse, másrészt bevétele jótékony célt szolgálhasson. Svastits Krisztián elmondta, hogy felülmúlta várakozásukat a Pécsbook népszerűsége, hiszen Ausztráliától kezdve Amerikáig kaptak pozitív visszajelzést az albumról – olvasható a cikkben.

„A PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán évente 100 koraszülött születik, akik szinte mind kardiológiai vizsgálatra szorulnak. Egyrészt emberhiányban, másrészt gépek hiányában szenvedünk, így ez az “ajándék” hatalmas segítség a klinikának” – mondta prof. dr. Ertl Tibor egyetemi tanár az ünnepélyes átadón a pecsma.hu-nak.

Forrás: Pecsma

 

 

 

 

1 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com