I. MISINA CSÚCSTÁMADÁS szeptember 6-án

2

Szeptember 6-án, szombaton kerül megrendezésre a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. által szervezett Decathlon – Hauni – PTE futónap, ahol a legapróbbaktól az idősebbekig, a kezdőktől a profi futókig bárki megtalálja a számára megfelelő távot, próbára teheti ügyességét és kitartását.

A szervezők négy versenyszámban várják a nevezéseket: a gyermekeknek a Hauni-törpe futás 1,4 kilométerét kell teljesíteniük, a családoknak 1,8 kilométert kell lefutniuk a Hauni-Családi futás keretein belül, a nagyobbaknak a Hauni PTE-Tüke futás 4,2 kilométere jelenthet kihívást. A profik versenye a Decathlon- Misina Csúcstámadás, ahol az edzett futóknak emelkedő útvonalon kell eljutniuk a TV toronyig.

Az 1. Decathlon-Hauni-PTE Futónapon 50-100 profi sportoló és mintegy kétezer amatőr futó részvételére számítanak.

Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a futónapot szervező Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a profikra igazi kihívás vár. Nekik fél négytől a Széchenyi térről kell felfutniuk az 535 méter magas Misina-hegy csúcsán álló tévétoronyba egy embert próbáló szerpentinen 15,8 kilométeren keresztül.

Vári újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a táv vonalvezetése érinti Pécs történelmi belvárosát, a Mecsekoldal családi házas övezeteit, hegyi szerpentines útszakaszokat, egy egyszerű maratonnál is nagyobb igénybevételt jelent a táv teljesítése a sportolók számára a többszöri szintemelkedés, szintesés leküzdése. A legjobbak nagyjából egy óra alatt lesznek képesek megtenni a szakaszt.

A futáson a legtöbb diákot mozgósító iskolát 100 ezer, a második helyezettet 70 ezer, a harmadikat 50 ezer forint értékű sportszervásárlási utalvánnyal díjazzák. A „csúcstámadáson” célba érők egyedi befutóéremmel gazdagodnak, a leggyorsabbak pedig a régióban különleges módon pénzdíjat is kapnak. Az abszolút leggyorsabb férfi és női versenyző nettó 100-100 ezer, a második helyezettek 70-70 ezer, a dobogó harmadik fokára felérők 50-50 ezer forint pénzdíjazásban részesülnek. Emellett a legjobb pécsi nő és férfi, a legjobb PTE-s versenyzők és a legjobb PSN Zrt.-s nevezők 50-50 ezer forint különdíjat vehetnek át.

A nevezés az első három versenyszámra ingyenes. A Decathlon- Misina Csúcstámadásra az online nevezés már lezárult, a helyszínen nevezni 2014. szeptember 6-án 10:00 – 13:30 között a Versenyközpontban, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának udvarán lehet. A nevezési díj a helyszíni regisztrációkor 6000 Ft/fő.

Forrás: PTE, MTI

2 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com