Panaszok alapján működő gyógyszerajánlót fejlesztenek a patikusoknak

1

Beszédfelismerés alapján működő, gyógyszereket ajánló rendszert fejleszt két magyar cég egy 270 millió forint összköltségvetésű beruházás keretében – közölte a projektet koordináló G-Management Zrt. az MTI-vel.

A patikai használatra készülő eszköz a beteg által közölt panaszokból az elhangzó kulcsszavak alapján megjeleníti a gyógyszerész számítógépén a vény nélküli kapható releváns termékeket és ezek főbb adatait – ismertetik a közleményben.

A beruházáshoz az Európai Unió 202 millió forint támogatást nyújtott. A támogatást elnyert konzorcium tagja még a ThinkTech Nonprofit Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Távközlési és Médiainformatikai Tanszéke – olvasható a tájékoztatásban. A fejlesztés várhatóan 2015. december végére lesz üzemkész, az azt követő 2 éves időszakban országosan összesen 1500 patikában szeretnék azt eszközt kihelyezni – közölte a cég az MTI kérdésére.

A G-Management Zrt. évek óta az országos gyógyszerész konferencia főszervezője. A zrt. ezen kívül továbbképzéseket, rendezvényeket szervez és azokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat is nyújt.

Forrás: MTI

1 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com