Június 13.-20. között ünnepeljük a gyermekhospice hőseit!

0

Nemsokára kezdetét veszi a nemzetközi Gyermekhospice Hősei program, mely rendezvény nyolc napja során, június 13-20-ig nemcsak világszerte, de hazánkban is a kis hősöket, köztük a Dóri Ház gyermekeit ünnepeljük.

A Together for Short Lives, Nagy Britannia egyik vezető jótékonysági szervezete, amely az életet megrövidítő és veszélyeztető betegségben szenvedő gyermekek, szüleik, és a nekik menedéket biztosító gyermekhospice házak támogatásáért, koordinálásáért jött létre. Legnépszerűbb forrásteremtő programjukhoz, a Gyermekhospice Hősei Héthez 2012 óta a Szemem Fénye Alapítvány is csatlakozott.

A szervezet munkatársai tájékoztatják a nehéz helyzetbe került családokat a gyermekhospice házak szolgáltatásairól, és a megigényelhető támogatási lehetőségekről. A gyermek diagnózisának felállításától a családok mellett állnak, és a megfelelő információkon, gyakorlati tanácsokon túl lelki támogatásban is részesítik őket. Felkészítik a szülőket, testvéreket, a betegséggel küzdő gyermekeket a fájdalmas utazásra. A szervezet szorosan együttműködik a gyermekek hospice és palliatív ellátását biztosító intézményekkel és segít előteremteni a működésükhöz elengedhetetlen anyagi forrásokat.

A Children’s Hospice Week – Be a hero, azaz a Gyermekhospice Hősei Hét, mely idén június 13.-20. között kerül megrendezésre, számos ötletes  programmal várja a súlyosan beteg gyermeket nevelő családokat, és mindenkit, aki szívén viseli sorsukat.

A Szemem Fénye Alapítvány és az általa működtetett Dóri Ház, Magyarország első gyermekhospice háza is megrendezi saját rendezvényét Pécsen, ahol a város különböző pontjain izgalmas programokkal várják az érdeklődőket. Többek között lesz képregényes előadás, óriási buborékfújó bemutató, apák napja alkalmából pedig egy futball torna, mely a PMFC stadionjában kerül megrendezésre. A rendezvény zárása a Szuperhős Péntek, amikor minden résztvevő valamelyik szuperhős jelmezébe bújik, így hirdetve a gyermekhospice küldetésének fontosságát, az ellátásba tartozó gyermekek és családjaik emberfeletti erejét.

A részletes programot itt olvashatják: Gyermekhospice Hősei Hét 2014 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com