James Bond: ázva meg leverve

2

James Bond „a lábán sem tudott volna megállni” annyi alkoholtól, amennyit Ian Fleming, a Bond-regényfolyam szerzője megitatott Őfelsége leghíresebb titkos ügynökével – írja a BMJ.

Graham Johnson és Patrick Davies  a British Medical Journal karácsonyi kiadásában foglalt össze szakvéleményét, miután az alkoholfogyasztás szempontjából – aprólékosan kielemezték mind a 14 Bond-könyvet. Kimutatták hogy James Bond a könyvekből dokumentálható 88 nap alatt összesen 1150 – hetente átlagosan 91,47 – alkoholegységnek megfelelő szeszesitalt ivott meg.

A szuperkém a szakértői ajánlás maximumának több mint a háromszorosát döntötte magába minden héten. James Bond a brit titkosszolgálat legütőképesebb ügynökeként van beállítva, jóllehet ilyen mértékű alkoholfogyasztás már súlyos funkcionális élettani problémákat okoz.

A 007-es ügynök a legmagasabb kockázati kategóriába tartozik a depresszió, a magas vérnyomás és a májzsugor kialakulásának szempontjából. Emellett komoly kockázat a „szexuális diszfunkció” is, ami „jelentős mértékben befolyásolhatja nőcsábász életvitelét”.

Ráadásul rendszeresen elköveti az ittas vezetés vétségét is: a Casino Royale-ban például egyszerre 39 alkoholegységnyi italt fogyaszt, mielőtt egy autós üldözés részesévé válik. El is veszíti ellenőrzését a kocsi felett, és 14 napra kórházba kerül – áll a tanulmányban.

 

2 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com