Új kezelőhelyiség nyílt onkológiai betegeknek a pécsi bőrgyógyászati klinikán

0

Átadták az immunterápiás kúrában részesülő onkológiai betegek új kezelőhelyiségét a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinikáján pénteken. 

A fekvőbetegosztályon 15 millió forintból létrehozott kúraszoba komfortosabb körülményeket biztosít a betegeknek és a melanómacentrumként is működő klinika munkatársainak, mint az ellátásra mostanáig kijelölt ambuláns helyiség.

Az új, korszerű kezelőhelyiségbe megfigyelőállomás, 5-6 beteg egyidejű kezelésére alkalmas fotelágyak és új bútorzat került, a kezelő mellett orvosi szobát alakítottak ki.

A PTE kiemelte: a dermato-onkológiai betegek száma folyamatosan nő, a tudomány fejlődésével bővül a kezelésekre javasoltak köre, változik a terápia módja. A kúraszerű ellátást igénylő betegek száma heti 3-5-ről 30-35-re emelkedett az elmúlt években, és ennek további növekedése várható a jövőben.

Jelezték, azzal, hogy egyszerre több beteg gyógyítását tudják végezni a most átadott kezelőhelyiségben, felszabadulnak az eddig erre a célra használt rendelők, így rövidül a kezelésre várakozás ideje, hatékonyabbá válik a betegellátás.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com