Tesztelhetik szellemi frissességüket a hazai SM betegek

0

Három hónapon át internetes felületen elérhető játékos feladatokkal tesztelhetik szellemi frissességüket a hazai SM betegek – írja a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány. 

A kognitív állapot figyelése kulcsfontosságú az SM betegek hosszú távú kezelésében és jólétében, mivel lehetővé teszi a kognitív hanyatlás korai felismerését, célzott beavatkozásokat, és hozzájárul az életminőség javításához.

A KOGNITIVTESZTEK.HU – PreDEM Neurológiai Állapotfigyelő és Terápiás Platform a kognitív játékok gyakorlása mentén képes figyelni a sclerosis multiplexes betegek állapotát is. A PreDEM Platform egy internetes felület, amelyhez annak működtetői most három hónapon át ingyenes elérést biztosítanak a hazai SM betegek számára.

Miért fontos a kognitív állapotfigyelés SM betegek esetében?

  • Kognitív hanyatlás felismerése: Az SM gyakran jár együtt kognitív problémákkal, mint a memóriazavarok, figyelem- és koncentrációs nehézségek, valamint az információfeldolgozás lassulása. A kognitív állapot figyelése segít ezek korai felismerésében és kezelésében.
  • Terápiás beavatkozások tervezése: Az állapotfigyelés alapján az orvosok és terapeuták személyre szabott kezelési terveket dolgozhatnak ki, amelyek célzottan kezelik a kognitív hanyatlást. Ez magában foglalhat gyógyszeres kezelést, kognitív terápiát és életmódbeli változtatásokat.
  • Életminőség javítása: A kognitív funkciók romlása jelentős hatással lehet az SM betegek mindennapi életére, munkahelyi teljesítményére és szociális kapcsolataira. A rendszeres állapotfigyelés és az időben történő beavatkozás hozzájárulhat az életminőség javításához.
  • Önállóság megőrzése: A kognitív állapot rendszeres nyomon követése segíthet az SM betegeknek abban, hogy hosszabb ideig megőrizzék önállóságukat és képességeiket a mindennapi tevékenységek elvégzésére.
  • Családi és szociális támogatás: A kognitív állapot változásainak nyomon követése lehetőséget ad a családtagoknak és a gondozóknak arra, hogy jobban megértsék a beteg szükségleteit, és megfelelő támogatást nyújtsanak.
  • Kutatási adatok gyűjtése: Az SM betegek kognitív állapotának rendszeres figyelése értékes adatokat szolgáltathat a kutatók számára, amelyek segíthetnek a betegség jobb megértésében és új kezelési módszerek kifejlesztésében.

Hogyan érhetők el a tesztek?
1. regisztráljon a www.kognitivtesztek.hu oldalon.
2. Írja be az SM betegek számára kialakított SM2024 kuponkódot.
3. Ezt követően három hónapon át ingyenesen elérheti a szellemi frissességének állapotát felmérő játékokat.

Forrás: MSMBA

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com