Természetes úton született meg hazánkban az első szívtranszplantált édesanya gyermeke

0

Mérföldkőhöz érkezett a magyar kardiológiai ellátás. Magyarországon először született szívtranszplantált édesanyának gyermeke – írja az Országos Kórházi Főigazgatóság.

Tizenöt évvel ezelőtt még senki nem gondolt arra a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben (GOKVI), hogy egyetlen szívtranszplantációval két életet is adnak a világnak. Ez az örömteli esemény most bekövetkezett, nemrég egészséges újszülöttnek adott életet az a hölgy, aki 2009-ben az Intézet falai között kapott új szívet.

A GOKVI munkatársai izgatottan vártak a baba érkezésére, ugyanis az eredeti forgatókönyv szerint a kismama az Intézetben tervezte világra hozni gyermekét a kórház szülészetén. A kis jövevény azonban nem tudott várni és már Kisvárdán megszületett a Szent Damján Görögkatolikus Kórház szülészeti osztályán, ahol igazi csapatmunkában, kivételesen magas színvonalon természetes úton zajlott le a szülés.

Ezt követően az édesanyát és gyermekét mentővel szállították át a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetbe, ahol további vizsgálatokra került sor, majd  komplikációmentesen, néhány nap elteltével egészségesen távozhattak mindketten a kórházból.

Forrás: OKFŐ

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com