Új Gyermek-Mentőorvosi Kocsit állít szolgálatba a Magyar Gyermekmentő Alapítvány

0

Magánszemélyek adó 1 százalékának felajánlásából, a Mondelez Europe Services GmbH Dörmi kampányából befolyó támogatásból és több cég adományából valósult meg a Magyar Gyermekmentő Alapítvány (MGYA) új Gyermek Mentőorvosi Kocsijának (Gyermek-MOK) beszerzése, melyet ünnepélyes keretek között adtak át.

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány -MGYA 18 évvel ezelőtt indította el az ország első Gyermek Mentőorvosi kocsiját (GyMOK), melyeket mára az OMSZ-tal együttműködésben üzemeltet az ország több pontján.

„Az Alapítvány támogatóinak segítségével egy új GyMOK vásárlása mellett döntött. Az autó beszerzése, átalakítása megtörtént, a mai nappal közös üzemeltetésre átadjuk az Országos Mentőszolgálatnak. Az új MOK,. a beteg azonnali ellátásához a legmodernebb, mobil diagnosztikai eszközök is rendelkezésre állnak ebben az autóban, amelyek folyamatos töltése is biztosított. Az átalakított mentőautó kiegészítőkkel 45 millió forintba került. Finanszírozását elsősorban a személyi jövedelemadók 1 százalékos felajánlásaiból befolyt összegekből fedeztük. 12 millió forintot a Mondelez Dörmi kampányának, kétmillió forintot a Demján Sándor Alapítványnak, valamint további cégek és magánemberek adományainak köszönhetünk.” – mondta el dr. Gesztes Éva a MGYA elnöke.

Az Alapítvány az új mentőorvosi kocsihoz több eszközfelajánlást is kapott magánemberektől, cégektől, egyéni kluboktól, akiknek ezúton is köszöni a segítséget.

Forrás: Magyar Gyermekmentő Alapítvány / OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com