Digitális kórház jön létre a cukorbetegek kezelésére

0

Digitális kórház segíti a cukorbetegség és szövődményeinek kezelését, megelőzését, ezzel visszaszorítva a betegség olyan súlyos következményét, mint a lábamputáció. A 30 év klinikai tapasztalat alapján kidolgozott MEROVA végtagmentő alkalmazás a lábdiagnosztika mellett kibővült a szakellátók, lábápolók által használható felülettel, amely egyúttal orvosi támogatást is nyújt ezen ellátóknak. A MEROVA módszer egyik kidolgozója dr. Rozsos István sebész, érsebész, diabéteszesláb-specialista – írja a Diabetes Magazin. 

Módszertanból digitális kórház

A módszerrel már több ezer magyar beteg végtagját sikerült megmenteni, ugyanis olyan, lépésről lépésre követhető feladatsort biztosít a betegek számára, amely kifejezetten a cukorbetegség és a vénás keringési betegségek szövődményei miatt veszélyeztetett végtagok megmentését szolgálja. 30 év klinikai tapasztalata alapján, közel 100 egyedi kezelési tervet tartalmaz. Most a módszer eredményeire építve tovább bővült a digitális egészségügyi szolgáltatás: létrehoztak egy olyan, cukorbetegekre specializálódott digitális kórházat, amely minden segítséget és információt megad a betegek számára.

– A diabétesz kezelése csapatmunka, a beteg, a szakellátók és lábápolók, illetve orvosok között, ezért a végtagmentő alkalmazást kibővítettük egy új, a szakellátók és lábápolók által használható felülettel. Így a diabéteszes láb szindrómás és visszérproblémás betegek lábdiagnosztikája mellett már az állapotfelméréshez és vizsgálatokhoz szükséges dokumentumok kezelése is digitálisan történik. Az új felület egyben orvosi támogatást is nyújt az ellátók számára a megfelelő döntések meghozatalában – mutatta be az újdonságot Menyhárt Lia, a MEROVA Health Zrt. ügyvezetője. – A problémás esetek korai, a szakellátók és lábápolók bevonásával történő kezelése a gyógyítás eredményességét, a betegek és hozzátartozóik életét, illetve az orvosi leterheltség csökkentését is nagyban segíti – tette hozzá.

Dr. Rozsos István alapítóként idén elnyerte a Richter Érdemérmet, a fejlesztés pedig Az év betegbarát szolgáltatója díjat.

MEROVA Health Zrt.

A MEROVA egy komplex ökoszisztéma kiépítésén dolgozik, ahol jelen van az orvos, a szakellátó és a beteg is, ugyanis a gyógyulás csapatmunka. A rendszer 30 év klinikai tapasztalatát foglalja össze a preventív szemlélet és a diabéteszszövődmények megfelelő ellátása érdekében. A betegek számára a MEROVA tudástár mellett szakellátó-kereső, állapotnaplózás, életmód-csomagok, kurzusok és online konzultációk is elérhetők, hogy megkönnyítse és meggyorsítsa a betegek megfelelő ellátását és gyógyulását. A Végtagmentő diagnosztika 6000 felhasználó életét segítette eddig, az új szoftvert pedig az indulást követő pár napon belül már 50 lábápoló használja.

Forrás: Diabetes Magazin 2023/6

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com