A szülők „jelentősen befolyásolják” a gyermekek szájüregi szokásainak kialakulását

0

A szülők jelentősen befolyásolhatják  gyermekeik egészséges szájüregi szokásainak kialakulását azáltal, hogy egészséges magatartásformákat mutatnak nekik. Ez a Journal of Oral Health című folyóiratban nemrégiben végzett tanulmány következtetése.

A tanulmány felmérte a szülők hozzáállását a szájegészségügyi gyakorlathoz. A kutatók megállapították, hogy az óvodáskorú gyermekek szájhigiéniája nagyban függ a szülők tudatosságától. A tanulmány a gyermekek szájegészségével kapcsolatos ismeretek, attitűdök és felfogás gyakorlatával (KAP) kapcsolatos tanulmányok értékelésekor szisztematikus áttekintést és metaanalízis-állítást használt. Ezek mindegyike szakértői értékelésen esett át, és 2009 áprilisa és 2021 szeptembere között jelent meg tudományos folyóiratokban.

Az oktatás szükségessége

A szülők tudatossága a gyermekeik szájüregi egészségével kapcsolatos attitűdjeik és ismereteik tekintetében lehetne magasabb – állapították meg a szerzők. A szülők jelentősen befolyásolhatják gyermekeik egészséges szájüregi szokásainak kialakulását azáltal, hogy egészséges magatartást modelleznek számukra. Szükség van a társadalom felvilágosítására a tejfogakról, azok fontosságáról és a rendszeres fogorvos-látogatás szükségességéről.

Kiemelték annak fontosságát is, hogy a várandós és újdonsült anyákat megtanítsák a csecsemők szájhigiéniájára, beleértve a cumisüveg éjszakai használatát és a rutinszerű fogorvosi látogatásokat.

Forrás: Dental World

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com