A szülő és a baba közti összhangot vizsgálja az anya-baba kutatás

0
Az ELTE Humán Interakció kutató csoportjának egyik törekvéseként a Szülő és a Baba közti összhangot (szinkronitást) vizsgálja a 2022/575 számú etikai engedéllyel rendelkező kutatás keretében. Ennek részeként először kérdőívet töltetnek ki, majd a következő fázisban – a babán és az édesanyán párhuzamosan mért – fiziológiai vizsgálatot kívánnak végezni, valamint videós megfigyelést is végeznek.
A vizsgálatban való részvétel teljesen önkéntes, káros következménye nincs. A vizsgálatot bármikor, indoklás nélkül akár végleg is meg lehet szakítani, vagy a kérdések megválaszolását meg lehet tagadni. A vizsgálatban történt részvételért anyagi javadalmazás nem jár. Szigorúan bizalmasan kezelnek minden olyan információt, amit a kutatás során gyűjtenek. Az elektronikusan beérkező adatokat kóddal ellátva biztonságos számítógépen, a papíron kitöltött kérdőíveket elzárt szekrényben őrzik.
A mérésre 3-6 hónapos babákat várnak. A kérdőív kitöltése előfeltétele a fizikai mérésnek.
A kutatás általában az ELTE kijelölt helyszínén folyik (1064 Budapest, Izabella utca 46. földszinti babaszoba) és kb. 20 percet vesz igénybe.
További információt a szulo.csecsemo.kapcsolat@gmail.com email címen lehet kérni.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com