Könyvajánló: Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

0

A szerzők több mint 200 betegségkezelésre vonatkozó ajánlást fogalmaznak meg az Európai Gyógyszerügynökség Gyógynövény Szakbizottságának (EMA HMPC) monográfiái alapján. Legyen szó többek között légúti betegségekről, ízületi problémákról, húgyúti fertőzésekről, májműködés támogatásáról, székrekedésről, szív- és érrendszeri panaszokról, emésztőrendszeri gondokról, a könyvben biztosan található megalapozottan alkalmazható gyógynövény. A könyv alapján akár egy saját gyógynövényes házipatika is összeállítható a leggyakoribb betegségek kezelésére.

A Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel könyv szerzői több mint 700 gyógynövénnyel végzett vizsgálatot tanulmányoztak és értékeltek megalapozottság szerint. Laboratóriumi vizsgálatok, állatkísérletek, illetve embereken végzett megfigyeléses és klinikai kutatások eredményei egyaránt szerepelnek a könyvben.

A gyógynövények több mint 400 egészségtámogató hatása szerepel a kiadványban, amit a szerzők az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal jegyzéke alapján állítottak össze. Az ajánlások többek között segíthetnek a testsúly csökkentésében, az egészséges koleszterin- és vércukorszint fenntartásában, a szív és az érrendszer egészségének megőrzésében, a menstruációs komfort fenntartásában vagy éppen az anyatej termelésének fokozásában.

Minden készítménynek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A könyv ezeket is részletesen feltárja, legyen szó többek között teákról, tinktúrákról, porokról, száraz kivonatokról. A gyógynövények hatása a bennük lévő speciális szerkezetű hatóanyagoktól várható, amelyeket a könyv a felhasználási módjukra fókuszálva mutat be. Így részletesen megismerhető, hogyan és mire hatnak a szacharidok, az illóolajok, a tanninok, a flavonoidok, a szaponinok, a keserűanyagok, az alkaloidok, a kumarinok, a karotinoidok és a glükozinolátok.

Bár a gyógynövények sok területen segítenek az egészség megőrzésében és a betegségek kezelésében, a gyermekek esetén alapvetően három terület van, ahol megalapozottan és biztonságosan alkalmazhatók: emésztőrendszeri panaszok, megfázás, immunrendszer működésének támogatása, illetve a nyugtató, alvást elősegítő hatás. A könyvben szereplő valamennyi gyógynövény esetén életkorhoz igazított adagolással segítik a szerzők a szülőket a biztonságos és eredményes választásban.

A könyv szakértői:

dr. Csupor Dezső DSc: szerző, lektor. Az MTA doktora, szakgyógyszerész, gyógynövénykutató. Államilag elismert gyógyszerellenőrzés, farmakognózia (természetes eredetű gyógyszer) szakértő. Évtizedek óta oktat fitoterápiát gyógyszerész- és orvostanhallgatóknak. Számos, gyógynövényekkel kapcsolatos tudományos közlemény és szakkönyv szerkesztője, szerzője, társszerzője.

Papp János: szerkesztő, szerző. Okleveles kertészmérnök, gyógynövény-alkalmazási szakmérnök, fitoterapeuta. Több mint száz gyógynövény alapú, egyedi gyártástechnológiájú élelmiszer és étrend-kiegészítő kifejlesztője.

dr. Csupor-Löffler Boglárka PhD: lektor. Szakgyógyszerész, gyógynövénykutató, tudományos tanácsadó. Államilag elismert gyógyszerellenőrzés, farmakognózia szakértő. Számos, gyógynövényekkel kapcsolatos tudományos közlemény és szakkönyv szerzője, társszerzője.

Forrás: Javallat

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com