Fejlesztette sugárterápiás eszközparkját a kaposvári kórház

0

Sugárterápiás berendezésekkel bővítette eszközparkját a Kaposi Mór Oktató Kórház Kaposváron a közelmúltban; a 800 millió forint európai uniós pályázati támogatásból beszerzett úgynevezett lineáris gyorsítót és a brachyterápiás készüléket csütörtökön mutatták meg a sajtó képviselőinek.

A lineáris gyorsító a legmodernebb kezelési eljárások rutinszerű alkalmazására ad lehetőséget. Kezelői azonnal és helyben tudnak reagálni a beteg aktuális állapotára, azon belül például a daganat méretbeni változására, és ennek figyelembevételével akár új terápiás terv készíthető a szükséges kezelés elvégzésére.

A lineáris gyorsító használatával a betegnek kevesebbszer kell megjelennie a kórházban, a korábbi felére csökken az alkalmankénti kezelési idő, javuló életminőség mellett csökkennek a késői mellékhatások.

A kórház tájékoztatása szerint az új brachyterápiás berendezés üzembehelyezésével már nemcsak nőgyógyászati kezelések végezhetők nagy hatékonysággal, hanem megkezdődhetnek a prosztatakezelések is. Lerövidíthető a kezelések hossza, így azok kisebb fizikai és mentális megterhelést jelentenek a pácienseknek.  A Kaposi Mór Oktató Kórházban Magyarország egyik legmodernebb, vármegyei szintű onkológiai centruma működik, amelyben a képalkotó diagnosztikai eljárások széles spektruma érhető el.

„A közelmúltban megvalósult fejlesztések és a kapcsolódó szolgáltatások eredményeként hosszú évekre biztosított a centrum magas színvonalú és biztonságos működése, az egyre növekvő számú beteg ellátása” – hangsúlyozták. Lakosi Ferenc, az intézmény onkológiai centrumának vezető főorvosa az MTI érdeklődésére azt mondta: a centrumban évente 1000-1200 új betegen végeznek sugárterápiát.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com