Dr. Kriván Gergely hematológus kapta a Schöpf-Merei Emlékérmet

0

A Magyar Gyermekorvosok Társaság 2023. évi Nagygyűlésén Dr. Kriván Gergely hematológus, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke kapta meg a Társaság neves kitüntetését, a Schöpf-Merei Emlékérmet.

2023. szeptember 15-17 között Keszthelyen került megrendezésre, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának 2023. évi Nagygyűlése. A rendezvény megnyitóján került sor a Táraság díjainak átadására.

Dr. Kriván Gergely hematológus, osztályvezető főorvos, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke Schöpf-Merei Emlékérmet vehetett át, a csontvelő-transzplantáció területén végzett kiemelkedő munkájáért.

A neves kitüntetést a Társaság, olyan 10 éves tagsággal rendelkező szakembernek ítéli oda, aki a gyermekgyógyászat, a gyermektársszakmák, a gyermekegészségügy, a társasági élet területén kiemelkedő jelentőségű tudományos, szakmai eredményeket ért el.

Dr. Kriván Gergely a nap folyamán tartott előadásában elmondta: ma már nem csupán a daganatos gyermekek életének megmentése a cél, hanem a kezelések miatt kialakuló késői mellékhatások visszaszorítása, hogy a gyógyult gyerekek felnőttként is minél teljesebb, egészséges életet élhessenek.

Forrás: Magyar Gyermekonkológiai Hálózat – Magyar Gyermekonkológusok és Gyermekhematológusok Társasága / OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com