A kardiológus helyett a mesterséges intelligencia gyógyít majd meg minket?

0

Az idei év fő beszédtémája a mesterséges intelligencia és a ChatGPT szerepe az életünkben. Természetesen az gyógyászatban is forró téma, hiszen egyesek szerint elveheti az orvsosok munkáját, mások szerint azonban számos helyzetben óriási segítsége lesz az orvosnak az MI – de dönteni továbbra is az ember fog, írja a Magyar Kardiológusok Társasága. 

Ha az alapokat nézzük, akkor a mesterséges intelligencia (MI) kutatása 1956-ban kezdődött az amerikai Dartmouth College egyik nyári workshopján. Akkor naivan még úgy gondolták, hogy csupán tíz tudósra és két hónapra van szükség ahhoz, hogy elkészítsék egy olyan masina terveit, alapjait, amely képes nyelvhasználatra, elvont fogalmak kezelésére, olyan problémák megoldására. Olyan dolgokra tehát, amelyeket addig kizárólag az emberi agy végzett el, tanulás útján. Persze ez hiú ábránd volt, és csak évtizedekkel később valósult meg.

A hatalmas adatmennyiségek használatáról és az önálló gépi döntés jelenlegi helyzetről Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor kardiológus, az MKT volt elnöke beszélt a Szívderítőnek.

Forrás: MKT 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com