Járja be 3 dimenzióban egy cukorbeteg gyerek útját!

0

Hogyan ismerheti fel az 1-es típusú diabéteszt egy fiatal vagy a családja, környezete? Milyen állomásokon át vezet egy cukorbeteg gyerkőc útja? Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány megmutatja: egy 3 dimenziós felületet hozott létre, melyen az 1-es típusú diabéteszes gyermek betegútja követhető.

A 3D-s látványvilág segítségével a néző úgy tudja végigjárni a rendelőkön, orvosokon és kórházakon át vezető utat, mint ahogy az a valóságban is zajlik. A szakemberek az ismeretek átadásával segítenek a félelem, ijedség és zavartság feloldásában, amelyet átél egy frissen diagnosztizált cukorbeteg gyerek és családja. A Betegút egyszerre szól a gyermekeknek, fiataloknak, akiknél frissen fedezték fel a cukorbetegséget és a szüleiknek, tanáraiknak, akik segíteni szeretnék őket.

Az ismeretanyag lektorálásában és a tanácsadásban köszönjük Dr. Blatniczky László, gyermekdiabetológus főorvos és Dr. Kis János Tibor diabetológus főorvos munkáját! A 3 dimenziós cukorbeteg gyerek betegútja elérhető az egycseppfigyelem.hu oldalon.

A program elkészítését támogatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

Forrás: Magyar Diabetes Társaság

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com