Nem divatból, hanem egészségügyi okokból választják a növényi sajtokat

0

A többség egyre inkább tisztában van azzal, hogy az érintettek nem divatból, hanem egészségügyi okokból választják a glutén- vagy laktózmentes ételeket – írja a Store Insider. 

Az Upfield Magyarország megrendelésére elvégzett országos kutatásból kiderült, hogy a lakosság jelentős része egyértelműen a hagyományos étrendet részesíti előnyben, hiszen tízből hét magyar nem követ semmilyen speciális diétát. Az Opinio készítette a felmérést, ami reprezentatív a 18-69 éves rendszeresen internetezőkre nem, kor, iskolai végzettség, régió és településtípus szerint.

Az eredmények alapján laktóz- vagy tejmentesen csupán a megkérdezettek 5, gluténmentesen pedig 3%-a étkezik, és ugyanennyien vallották magukat vegetáriánusnak vagy vegánnak. A megkérdezettek tizede olyan diétát folytat, amellyel elkerülheti az allergiát vagy érzékenységet kiváltó ételeket. Az is kiderült, hogy 6% igyekszik csökkenteni a tejtermék-, ill. húsfogyasztását. Érdekesség, hogy kétszer annyi nő étkezik laktóz- vagy tejmentesen, mint férfi.

Azok, akik speciális diétát követnek, változatos okokból teszik ezt. Tízből négyen azért, mert egészségesebben szeretnének élni.  Hasonló nagyságú azok tábora is, akik ételallergia vagy érzékenység miatt váltottak étrendet. Utóbbinál is jelentős a nemek közötti differencia: másfélszer több nő érintett, mint férfi.

Szűcs Zsuzsanna, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke elmondta, hogy a szakembereket legtöbbször a túlsúly, a puffadás, rossz közérzet, hasfájás miatt keresik fel – írja a lap.

Forrás: Store Insider

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com