3D-s modellek segítik a gyermektraumatológiai képzést a Pécsi Tudományegyetemen

0

Olyan csontmodelleken gyakorolják a gyermektraumatológiai törések kezelését a Pécsi Tudományegyetemen, melyeket az egyetem 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központjában fejlesztettek ki. A modelleket az orvosi képzésekben és a traumatológiai továbbképzések során használják, annak érdekében, hogy az oktatás színvonalát és a gyermektraumatológia fejlődését elősegítsék.

„A gyermektraumatológia és a PTE 3D Központ között mintegy öt éve indult egy szoros kapcsolat, közös munka, annak érdekében, hogy olyan törésmodelleket és csontmodelleket fejleszzünk ki, melyeket mind a graduális, mind a posztgraduális képzésben tudunk használni” – nyilatkozta az Univ TV-nek dr. Józsa Gergő, a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika Gyermektraumatológia részlegének vezetője.

Hozzátette, a csontmodellek elérhetőek ugyan külföldi cégektől, de az áruk nehézkessé teszi a beszerzésüket. A 3D központ és a gyermektraumatológia közös gondolkodása erre a problémára ad választ. Pécsett főként oktatási célú szimulátorok készülnek, melyeket már nemzetközi továbbképzéseken is megismerhettek az érdeklődők.

Forrás: Pécsi Tudományegyetem

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com