2022.02.14. 10:00-16:00: ingyenes egészségügyi állapotfelmérés és szűrés Pécsen a Rákellenes küzdelem jegyében

0

Februárban van a Rákellenes küzdelem világnapja. A Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége szeretettel invitálja Önt, illetve családját és barátait a rákmegelőzést és az egészséges életmódot fókuszba helyező “Ismerd fel időben!” kampányára. Február 13-16 között négy városban kerülnek megrendezésre a programok. A kezdeményezésben a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesülete is részt vesz – írja a Pécsi Tudományegyetem. 

Február 13-án 16:00-kor Budapesten, Debrecenben, Pécsen és Szegeden EGYSZERRE közös sétával indítjuk el programsorozatunk stafétáját a Magyar Rákellenes Ligával együttműködve. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a rákmegelőzésre, hiszen rendszeres szűrés és az időben történő felismerés életet menthet!

Az útvonal: Pécsen, Campustól a Széchenyi térig, gyülekező a Fogászati és Szájsebészeti Klinika bejáratánál (Tüzér u. 1.)

Nemzeti Népegészségügyi Központ jóvoltából egészségügyi állapotfelmérést és szűrést rendezünk egészségügyi szakszemélyzet segítségével, mindezt ingyenesen.  Ezekhez mindössze a TAJ-kártya felmutatása lesz szükséges, illetve minden eredményt az EESZT-ben fognak rögzíteni!

Milyen szűréseket végzünk?

  • vérnyomásmérés, vércukormérés
  • koleszterin- és trigliceridszint-meghatározás
  • kardiovaszkuláris állapotfelmérés
  • csontsűrűségmérés
  • testösszetétel analízis , életmódbeli tanácsadás
  • szájüregi szűrés
  • légzésfunkciós vizsgálat és még sok más

Ennek helyszíne és időpontja Pécsen a PTE ÁOK Új Épület előtt, 2022.02.14. 10:00-16:00. 

További információ a Facebook eseménynél olvasható: https://www.facebook.com/events/2273894266118804

Forrás: Pécsi Tudományegyetem 

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com