Thalassotherapia, a tengervizes kezelés

0

Évmilliárdokkal ezelőtt az óceán volt életünk bölcsője. A sós víz és az emberi szervezet harmóniája innen eredeztethető. A tengervíz vérplazmánkhoz hasonló összetevőkből áll. A legfontosabb anyagok – például a nátrium, a kalcium, a magnézium – megtalálhatóak mindkettőben, ráadásul nagyon hasonló koncentrátumban. Így egyáltalán nem csodálkozhatunk a thalassotherapia – azaz a tengervizes kezelések – testünkre-lelkünkre-szellemünkre ható átütő erején.

A thalassotherapia tengervíz, algák és iszapok célzott alkalmazásából áll, s egyaránt hatásos orvosi és kozmetikai gondok esetén. Enyhíti a stressz okozta tüneteket, a különféle allergiákat, a mozgásszervi megbetegedésekkel járó fájdalmakat, s nem utolsósorban látványos változásokat produkál a problémás, cellulitiszes testtájakon is. A terápia az ideális alak eléréséhez is sok segítséget nyújthat, mivel a sós víz és az algák nemcsak a létfontosságú anyagokat biztosítják számunkra, hanem a felesleges, káros anyagoktól is megszabadítanak.

Thalassotherapiás módszerek

Algapakolás – a melegpakolás lehetővé teszi, hogy az ásványok és a nyomelemek bejussanak sejtjeinkbe. Gyulladásgátló, fájdalomcsillapító hatású.
Pezsgőfürdő: az algakivonattal dúsított tengervíz fokozza szöveteink oxigénellátását. Élénkíti vérkeringésünket, egyúttal ellazít.
Célzott vízsugaras kezelések: tetőtől talpig átmasszírozzák testünket.
Nagynyomású zuhanysugár: álló helyzetben erősít és élénkít, oldja a cellulitiszt.
Sugárnyomásos masszázs: fekvő helyzetben az egész testet átmasszírozza, közben nyugtat, ellazít.
Tengervizes medence: a testrészekre irányított különböző erősségű vízsugarak serkentik a vérkeringést, ellazítanak, s javítják a testrészek mozgékonyságát. A torna, a meleg és a sós víz felhajtóereje az ízületeket hajlékonyabbá, az izmokat pedig erősebbé teszik.
A sós víz tehát nem csak gyógyít, és feltölt energiával, hanem még szépít is!

Forrás: balneologia.hu

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com