Takarékosság intézkedések Pécsen: 17 óráig lesznek nyitva a rendelőintézetek

0

A jelenlegi energiaárak hat és fél milliárd forint többletköltséget okozhatnak a pécsi önkormányzatnak jövőre. A város két alpolgármestere, Ruzsa Csaba és Nyőgéri Lajos sajtótájékoztatón mutatták be, milyen lépéseket, intézkedéseket tervez a városvezetés a hiány csökkentése érdekében – írja a PécsMa

A jelenlegi energiaárakkal számolva jövőre 6,5 milliárd forinttal kell többet költenie a pécsi önkormányzatnak áramra és fűtésre a város intézményeinél, cégeinél, és a polgármesteri hivatalban. Ebből a legnagyobb tétel az áramdíj emelkedése, 5,3 milliárd, azon belül pedig a közvilágítás. Mivel számos intézmény és cég a távfűtési rendszerre kapcsolódik, a gáz árának emelkedése “mindössze” közel 700 milliós növekményt jelent, a távhő drágulása pedig 541 millióval terheli meg várhatóan a büdzsét.

Az áram esetében egyébként tizenkétszeres a drágulás, de már idén is ötszörös áron vették 2021-hez képest az önkormányzati cégek. Ruzsa Csaba elmondta, a különböző intézkedésekkel összességében 1,5 milliárdos megtakarítást érhetnek el. A sajtótájékoztatón bemutatott, több hónapja egyeztetés alatt álló 104 pontos intézkedéscsomag novembertől április 30-áig érvényes.

Az egészségügyi intézményeknél (rendelőintézetek) csökken a nyitvatartási idő, jelenleg 7-től 19-ig vannak nyitva, de csak 17 óráig lesznek.

Forrás: pecsma.hu 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com