Október 8-án tartják a Kéktúrázás napját

0

A tavalyi rekord résztvevő-számú rendezvény után a Magyar Természetjáró Szövetség idén is életre kelti az Országos Kékkör 2584 kilométerét. 143 túrára mától lehet ingyenesen regisztrálni, a közösségi túrák az ország különböző pontjaiból indulnak a kék sáv turistajelzésen, október második szombatján.

A három kéktúrát; az idén 70. születésnapját ünneplő Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát egy napon, egy időben járja majd végig több ezer túrázó.

A rendezvény honlapjának térképén a 143 túracsoport haladása idén is követhető lesz, a jeladóval felszerelt túrázók a nap végére együtt rajzolják ki az országot körbejáró Országos Kékkör nyomvonalát.

2022-ben a jelentkezők még könnyebben találhatnak rá a megfelelő túrára, a rendezvény honlapján hossz, szintemelkedés, térkép és tematika szerint is választhatnak a szakaszok közül. Akik épp valamelyik kéktúrát járják a túramozgalom kiírása szerint, őket is várja a túranap, a honlapon kigyűjthetők a kéktúrás bélyegzésre ideális túrák is.

A szervező MTSZ október elején 2580 km-en, 143 szakaszon, 250 felkészült szakaszfelelőssel nagy szeretettel vár minden kéktúrázni vágyót, kezdőket és haladókat egyaránt.

Az ősz legnagyobbnak ígérkező közösségi túranapján a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet a Kéktúrázás napja honlapján lehet megtenni, mától.

Forrás: OS, Magyar Természetjáró Szövetség

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com