800 millió forintos fejlesztés a kaposvári kórház sugárterápiás eszközparkjában

0

A Kaposi Mór Oktató Kórház strukturálisan átszervezett, eszközparkjában folyamatosan fejlődő Klinikai Onkológiai Centrumának sugárterápiás egysége évente mintegy 1200 új beteg kezelését látja el. A daganatos megbetegedések folyamatosan emelkedő száma ugyanakkor szükségessé teszi a minőségi és mennyiségi fejlesztéseket egyaránt – írja az intézmény. 

A Kórház 2022-ben 800 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében sugárterápiás eszközparkjának fejlesztésére, melynek üzembe helyezése 2023 őszén várható. A projekt keretében egy új lineáris gyorsító beszerzésére, a tervező-és adminisztrációs rendszer modernizálására és egy komplex brachyterápiás eszközfejlesztésre kerül sor.

Az új lineáris gyorsító rendkívül gyors modern kezelésekre képes, kimagasló minőségbiztosítás mellett.  Kialakítása ideális mind a gyógyító, mind a tüneti radioterápiás kezelésekhez. Megnyitja a lehetőséget az adaptív kezelések előtt, amikor a daganat és/vagy a védendő szervek pillanatnyi állapotához igazítjuk a besugárzási tervet. A fejlesztésnek köszönhetően két gépen tudjuk biztosítani az ultramodern kezelésekhez való hozzáférést. Az új brachyterápiás fejlesztés a prosztata és nőgyógyászati daganatok ellátásában hozhat minőségi változást Kaposváron.

Forrás: Kaposi Mór Oktató Kórház

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com